HMS Pinafore, FIGAROS OG DEN NY OPERA - FÅ BILLETTER

Vi afslutter traditionen tro teatersæsonen ved runde borde, og byder Figaros velkommen med forestillingen HMS Pinafore – der ud over tilsætning af Figaros´ helt specielle komik og musikalitet også tilsættes Karsten Jansfort på scenen. Det bliver sjovt og usædvanlig frit efter Gilbert og Sullivan.

I Gilbert & Sullivans operette HMS Pinafore, er kaptajnens datter, Josephine, forelsket i den simple sømand Ralph Rackstraw. Josephines far har dog til hensigt, at hun skal gifte sig med admiralen, Sir Joseph Porter. Josephine overholder sin fars ønsker i starten, men snart erklærer hun og Ralph deres kærlighed til hinanden og planlægger til sidst at stikke af. Kaptajnen opdager denne plan, men som i mange af Gilbert- og Sullivan-operaerne ændrer en overraskende afsløring tingene dramatisk nær slutningen af historien.

Men i denne "Figaroske" version vender Figaros og Den Ny Opera skuden, det gamle sejlskib været igennem en større ombygning og er nu på vej ud i verdensrummet som His Majestys Spaceship Pinafore.

Gilbert & Sullivans dejlige musik og fjollede handling er selvfølgelig stadig med ombord, og det gælder naturligvis ikke mindst Admiralens vise. Men det hele tilsættes Figaros’ helt specielle komik og musikalitet. 

Der er garanti for en både morsom og musikalsk aften, når HMS Pinafore har været en tur i Figaros komiske vridemaskine. For når Figaros tager fat på historierne, er intet som det, men alt er som det plejer - uforudsigelig, vanvittige påfund, komik, sang og musik af høj kvalitet. 

Forestillingens 10 hovedroller, orkester og kor varetages af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Karsten Jansfort og Allan Dahl Hansen.

Da Figaros for 10 år siden sidst spillede HMS Pinafore, skrev anmelderne blandt andet: 

”Fra få minutter inde i 1. akt rullede latteren, og det blev den ved med". "Tåretrillende morsom, men også stærkt imponerende".

”Det er intelligent og morsom underholdning for alle aldre”.

                                                           May the Pinaforce be with You

Grupperabat ikke muligt.

Lisbeth Kjærulff er uddannet klassisk sanger.

Hun har arbejdet på flere af Danmarks operaer og teatre bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret, Det Ny Teater, Aalborg Teater, Den Fynske Opera og Den Ny Opera.

Derudover har hun spillet med i flere af landets revyer, bla. Rottefælden, Ganløse, Kerteminde og Nykøbing F. revyen. De sidste ni år har hun medvirket i Figaros forestillinger.

Hans Dueholm er uddannet klassisk sanger.

På Den Jyske Opera har han bla. sunget Doolittle i ”My Fair Lady”, Gianni Schicchi i ”Gianni Schicchi”, og Kongen og Far Magnum i teaterudgaven af ”Jul på Slottet”. 

Han har spillet Leopold i ”Sommer i Tyrol”, kroværten Thenardier i ”Les Miserables”,  Beadle Bamford i ”Sweeney Todd”, og utallige roller hos Figaros, som han også er stifter af. 

Spiller Proprietær Nørrehave i Bille Augusts spillefilm ”Lykke Per”.

I 2019 fik han Danmarks Teaterforeningers pris som "Årets Turnéskuespiller"

Karsten Jansfort er autodidakt skuespiller

Han har medvirket i en lang række revyer bl.a. Cirkusrevyen, Nykøbing F. Revyen, Hjørring Revyen, Sønderborg Revyen, Odense Revyen, Århus Revyen og Esbjerg Revyen. Gennem en årrække har han desuden medvirket i en lang række teaterforestillinger på bla. Det Ny Teater, Privatteatret, Nørrebros Teater, Folketeatret, Falkoner Teatret, Teatret ved Sorte Hest og

Comedieteatret (som han var medejer af). Karsten har medvirket i flere store danske tv-serier som "Hotellet", "Rejseholdet", "Ørnen" og "Forbrydelsen".  

Allan Dahl Hansen er uddannet pianist og arrangør fra Det Jyske Musikkonservatorium.  Han har været kapelmester, arrangør og pianist på Den Jyske Operas opsætning af Jul på Slottet i 2007-2012 og på alle forestillinger hos teater- og operakompagniet Figaros de sidste 20 år.

Han har arbejdet som pianist og repetitør ved Ålborg, Odense og Århus Teater og hos Musical Silkeborg. Han er desuden korleder og akkompagnatør for kor og solister i mange forskellige musikalske sammenhænge.

HMS Pinafore er produceret af: Figaros og Den Ny Opera

Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Karsten Jansfort og Allan Dahl Hansen 

Manuskript: Figaros - usædvanligt frit efter Gilbert & Sullivan

Spillested: HJØRRING TEATER på Vendelbohus

Dato: 2025-04-24 19:30 - 21:00

Genre: Musikalsk underholdning

Varighed: 130 min inkl. pause

Pris: Løs 395 / 375 / 355; Abo 320 / 300 / 280; Unge u 25 / stud 190

Bestil billet