Margrete I, TEATRET MØLLEN

Et gribende drama om en skelsættende kvinde i dansk historie, baseret på Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman af samme navn, fra 2020.

I 1412 og ombord på sit skib i Flensborg Fjord møder en syg Margrete, datter af Valdemar Atterdag og formynder af Danmark, Norge og Sverige, en fremmed kvinde. Kvinden virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

MARGRETE I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser, som Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning.

Historien vækkes til live af tre skuespillere på scenen: Møllens velkendte Connie Tronbjerg, den Reumert-vindende Emma Silja Sångren og Sara Line Møller Olsen, der også har været med i flere af Møllens forestillinger.

MARGRETE I er et historisk og psykologisk drama, der har publikum med hele vejen, og som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige skikkelser.

Medvirkende: Connie Tronbjerg, den reumert-vindende Emma Sångren og Mette Gregersen

Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Dramatiker: Brian Wind-Hansen

Dramaturg: Gitte Villadsen

Instruktion: Rasmus Ask

Kostumer: Elsebeth Hede

Scenografi: Laura Rasmussen

Lysdesign: Søren Lydersen

Komponist og Lyddesign: Johannes Smed

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2023-11-30 19:30 - 20:45

Genre: Ny dansk dramatik

Varighed: 90 min uden pause

Pris: Løs 350 / 330 / 310; Abo 300 / 280 / 260; Unge u/26/stud 190

Bestil billet