Kærestebreve, FOLKETEATRET - ERSTATNING FOR FRA REGNORMENES LIV

PGA SYGDOM ERSTATTES FRA REGNORMENES LIV MED FORESTILLINGEN KÆRESTEBREVE

Om forestillingen kærestebreve:

Forestillingen kærestebreve har gennem generationer henrykket teatergængere i hele verden, og huskes i Danmark nok bedst med Susse Wold og Bent Mejding i hovedrollerne og før da med Bodil Kjer og Ebbe Rode. Kærestebreve kræver gode skuespillere, og nu er der med Ellen Hillingsø og Michael Moritzen igen sat stærke kræfter ind.

Kærestebreve handler om et liv, der aldrig helt blev. Fortællingens to personer, Melissa og Andy, blev aldrig kærester (som titlen ellers kunne tyde på), blev aldrig det par, de måske – måske ikke – skulle have været. „Livet leves forlæns men forstås baglæns“, belærer Søren Kierkegaard os. Og det er måske hemmeligheden ved den succes, forfatteren, A.R. Gurney har fået med Kærestebreve: I klar overskuelig form bliver vi vidner til et liv, som beskrives forlæns, men som vi i salen, som den „alvidende lytter“, forstår baglæns i samme nu vi hører teksten. Det er ganske raffineret. Det er en smuk tekst, morsom, rørende og med et essentielt greb om et af livets grundvilkår: „For hver gang du foretager et valg, er der et valg, du ikke tager“.

I brevform fortæller de historien om Andy og Melissa, der som børn fatter en uskyldig og nysgerrig interessere for hinanden. Efterhånden som de vokser op, udvikler interessen sig i en mere kærlig retning, men igen og igen bliver de af deres forældre skilt ad, og brevvekslingen er deres eneste måde at holde kontakten i live. De skriver til hinanden om rejser, skoleophold, familier og alt hvad der sker i deres liv. Som voksne finder de sammen med andre, bliver gift og lever hvert sit liv. Gennem brevene holder de dog en konstant tråd i hinanden.

Brevene mellem Andy og Melissa fortæller historien om to hele liv, og om en fælles og dybt rørende kærlighed, der af skæbnens uransagelige årsager aldrig faldt i hak. Livet kom på tværs, og i deres livs efterår går det op for Melissa og Andy, at de måske har kastet vrag på en kærlighed større end den, de fleste får lov at opleve.

Medvirkende: Ellen Hillingsø og Michael Moritzen

Manuskript: A. R. Gurney

Oversættelse: Jesper Kjær

Konsulent & Instruktion: Bente Kongsbøl

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2023-11-23 19:30 - 20:40

Genre: Klassisk drama

Varighed:

Pris: Løs 395 / 375 / 355; Abo 320 / 300 / 280; Unge u 26 / stud 190

Bestil billet