Gøngehøvdingen, FIGAROS og DEN NY OPERA - FÅ BILLETTER

              - PÅ SYNGENDE GRUND

Vi afslutter teatersæsonen og fejrer den sammen med Figaros 20-års jubilæum, når vi ved små borde i den hyggelige teatersal viser Figaros og Den Ny Operas version af Gøngehøvdingen usædvanligt frit efter Carit Etlar.

Når Figaros tager fat på historierne, er intet som det var, men alt er, som det plejer – uforudsigelighed, vanvittige påfund, komik, sang og musik af høj kvalitet.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning…. Det er næppe en historisk korrekt fortælling om hændelserne den gang i det 17. århundrede. Til gengæld bliver det helt sikkert en fortælling krydret med masser af kendte hits fra opera, operette og musicals. Dertil en knivspids – eller måske lidt mere – komik og dans.

I "Gøngehøvdingen" spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen

Manuskript: Carit Etlar, Kjærulff, Dueholm og Jensen

Kostumer: Nathalie Meldgaard

Scenografi: Hans Dueholm

Musikere: Allan Dahl Hansen

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2024-04-24 19:30 - 21:40

Genre: Operette / musical - krydret med masser af komik

Varighed: 130 minutter inklusiv pause

Pris: Løs 395 / 370 / 320; Abo 320 / 295 / 245; Unge u 26 / stud 190

Bestil billet