Fra regnormenes liv, FOLKETEATRET

En kamp om kunst og kærlighed

Hjørring Teater er glade for at kunne præsentere Ole Lemmeke (årets turneskuespiller i Folketeatrets opsætning af Bang og Betty) som H.C. Andersen i gnistrende samspil med Ellen Hillingsø som fru Heiberg i Folketeatrets succesforestilling Fra regnormenes liv. Kvartetten fuldendes af Michael Moritzen og Lisbet Lundquist.

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.

Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, så bliver mødet mellem de to skyggebørn Hans Christian og Johanne uforglemmeligt.

Fra regnormenes liv blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture.

Der bliver produceret skolemateriale til forestillingen

Medvirkende: Ellen Hillingsøe, Ole Lemmeke, Michael Moritzen og Lisbeth Lundquist

Manuskript: P.O. Enquist

Instruktion: Kasper Wilson

Oversættelse: Frederik Dessau

Scenografi: Kim Witzel

Kostumedesign: Line Bech

Danseinstruktion: Jeanette Binderup-Schultz

Teaterforlag: Nordiska Aps

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2023-11-23 19:30 - 21:40

Genre: Klassisk drama

Varighed: 2 timer og 10 min inkl. pause

Pris: Løs 395 / 375 / 355; Abo 320 / 300 / 280; Unge u 26 / stud 190

Bestil billet