København, DET KONGELIGE TEATER

Et intenst kammerspil om venskab og videnskab, fysik og politik, ansvar og skyld.

Et skæbnesvangert møde mellem Bohr og Heisenberg

Under besættelsen, i efteråret 1941, opsøgte den tyske atomforsker og leder af nazisternes atomenergi-projekt Werner Heisenberg sin kollega og gamle ven Niels Bohr og dennes hustru Margrethe i København. Heisenberg og Bohr havde allerede i 1920’erne arbejdet tæt sammen i deres fælles forskning og i gensidig fascination.

Baseret på disse historiske begivenheder lader den store, britiske dramatiker Michael Frayn de tre mødes igen efter døden, med spørgsmålet: Hvad skete der den aften i 1941 hjemme hos Bohr? Hvorfor kom Heisenberg? Ville han lokke informationer ud af Bohr? Hvori bestod deres indviklede, nærmest far-søn-relation? Og er det overhovedet muligt at nærme sig sandheden om dette møde?
Den Reumertvindende instruktør Anja Behrens griber fat om Frayns eksistentielle drama om fysik og menneskelige ambitioner og lader alle disse uopklarede spørgsmål løbe som dramatisk motor i et fascinerende verdensdrama. For bag de tre afdøde i krigens ubarmhjertige skygge ligger detoneringen af atombomben.

2022 er 100-året for, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik for "sine fortjenester inden for undersøgelsen af atomernes struktur og den stråling, der udgår fra dem". Derudover er Niels Bohr Institutet initiativtager til 2022 som nationalt videnskabsår, "Videnskabsår22", i forbindelse med FNs udnævnelse af året til ”International Year of Basic Sciences for Development”.

Skrevet af Michael Frayn

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2022-12-07 19:30 - 22:00

Genre: Drama

Varighed: Ca. 2 timer og 40 min (Inkl. pause)

Pris: Løs 395 / 375 / 355 Abo 320 / 300 / 280 Unge u/26 190

Bestil billet