Et tysk liv, DET KONGELIGE TEATER

Af Christopher Hampton, baseret på interviews med Brunhilde Pomsel (1911-2017)

Oplev Kirsten Olesen som Joseph Goebbels sekretær i en stærk solopræstation, som indbragte hende Årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i 2021.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lader hun sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen "Et tysk liv". I en alder af 103 år giver hun sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, naziregimets propagandaminister Joseph Goebbels.

Vi drages ind i Pomsels fortælling om en opvækst i skyggen af 1. Verdenskrig, der ødelagde den tyske stat. Vi hører, hvordan hun først blev stenograf og sekretær for en jødisk forretningsmand for siden at arbejde i propaganda- ministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin.

Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Kan ét menneske påtage sig skyld for et helt samfunds forbrydelser? Og er frygten for, at historien gentager sig overdrevet?

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Har vi et personligt ansvar for verdenshistorien?

Baseret på dokumentarfilmen "Et tysk liv" af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer, Blackbox Film & Media Productions blackboxfilm.at

MEDVIRKENDE:
Kirsten Olesen (i alt 1 medvirkende)
Iscenesættelse: Liv Helm
Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson
Oversættelse: Christian og Anita Bay Bundegaard

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2023-02-06 19:30 - 21:15

Genre: Dokumentar-teater

Varighed: 105 min uden pause

Pris: Løs 350 / 330 / 310; Abo 275 / 255 / 235; Unge u 26 / stud 190

Bestil billet