The Danish Girl, Tim Rushton, HOLSTEBRO DANSEKOMPAGNI

Som de første i verden præsenterer Holstebros internationalt anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company i samarbejde med Vejle Musikteater forestillingen The Danish Girl.

”Jeg vil ikke være et fænomen ... Jeg vil være en ganske normal og almindelig kvinde.”
- Lili Elbe, Fra Mand til Kvinde (Hauge og Clausens Forlag, 1988)

I 1931 fik Lili Elbe som den første transkønnede kvinde i verden foretaget en kønsbekræftende operation. På trods af tiden og alt, der var imod hende, kæmpede hun med mod og beslutsomhed for at kunne leve som sit sande jeg.

Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde hun var og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig bliver på fængende, poetisk og samtidsrelevant vis fortalt gennem dansen, når The Danish Girl indtager scenen til efteråret 2021.

Produktionen er frit baseret på bestseller-romanen af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter David Ebershoff – romanen, der også blev til en Oscar-vindende film i 2015. Black Box Dance Company har som de første nogensinde fået rettighederne til at omdanne denne bevægende roman til en danseforestilling.

I hovedrollen som Lili Elbe vil den exceptionelt dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse med sin levede erfaring som trans kvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt.

Sammen med Black Box Dance Company står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en indlevende og flot danseforestilling, der er i stand til at udtrykke de store følelser, som The Danish Girl indeholder. Tim Rushton er tidligere kunstnerisk leder af Dansk Danseteater, som har vist mange af Tim Rushtons opsætninger her på Hjørring Teater. Forestillingen er en samarbejdsforestilling mellem Vendsyssel Teater og Hjørring Teater, hvor hvert teater sælger halvdelen af billetterne til forestillingen.

Forestillingen er støttet af Garantiordningen


Info
MEDVIRKENDE: Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Jaume Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup

ISCENESÆTTELSE & KOREOGRAFI: Tim Rushton
KOROEGRFI: Black Box Dance Company

Aldersgruppe: Fra 12 år
Foto: Ditte Chemnitz

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2021-12-02 19:30 - 21:00

Genre: Moderne dans

Varighed: 1 time og 40 min incl. pause

Pris: Løs 235 Abo 185 Unge u/26 95

Bestil billet