Præsidentinderne, DET KGL. TEATER

Præsidentinderne

Brutalt vanvittig og grotesk komedie af Werner Schwab

"Men så er livet da ikke værd at leve, hvis det er sådan, at ligegyldig hvad man ser på, så ligger der en stinkende klat afføring lige ved siden af."

Tre rengøringskoner i den nederste del af fødekæden tørner mod hinanden i et usselt køkken. I et bombardement af ord og iført gummihandsker punkterer de hinandens livsløgne.

Den østrigske, enfant terrible-dramatiker Werner Schwab debuterede i 1990 med Præsidentinderne - det første af fire dramaer, der fik betegnelsen fækaliedramaer. Stykket er et sønderrivende råb fra samfundets bund, Europas skraldespand. Et råb der høres igen i dag. For selv om lortet er usynligt for de fleste, betyder det ikke, at det ikke eksisterer, og at der ikke er nogen, der skal tage hånd om det.

Forfatteren giver på brutal og humoristisk vis stemme til dem, der bogstaveligtalt tager hånd om det. Han skildrer med grotesk vanvid alt det lort, som kræver at blive renset væk. Stilen er brutal i sit udtryk.Alt udpensles på en stærkt underholdende måde.

Schwab døde af druk nytårsdag 1994 bare 35 år gammel, men nåede fra sit gennembrud til sin død at skrive 15 stykker og sætte et skelsættende aftryk på den europæiske dramatik. Igen i dag har hans dramatik en skræmmende aktualitet og lige nu en renæssance på de europæiske scener.

Præsidentinderne er et intenst, modbydeligt og vanvittig morsomt stykke med tre fantastiske skuespillerinder, iscenesat af Skuespillets husinstruktør Thomas Bendixen, der i sæson 17-18 bl.a. står bag en anden moderne klassiker, det anmelderroste, spiddende ægteskabsdrama, Bergmans Scener fra et ægteskab

Iscenesættelse: Thomas Bendixen Scenografi: Jonas Fly Oversættelse: Brigitte Kolerus Medvirkende: Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen (i alt 3 medvirkende)

Spillested: Hjørring Teater Vendelbohus

Dato: 2018-11-08 19:30 - 21:00

Genre: Komedie

Varighed: 1 time og 30 min uden pause

Pris: Løssalg: 320-300-275 Abonnement: 270-250-225 Unge/studerende: 200-180-155

Bestil billet