Drengen, der ville være vægtløs, FOLKETEATRET

Drengen der ville være vægtløs er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen.

René er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræne-ramte mor. Før hans far døde, skaffede han René en læreplads hos den lokale blikkenslager. Men René vil ikke være VVS’er – han vil være astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet – ikke om at vade rundt i andre folks kloakslam. Han drømmer om at bo i sin egen lejlighed i storbyen – ikke om at hænge fast i barndommens provinsby med en omklamrende mor og en insisterende chef, der gerne ville overtage pladsen efter Renés far.

Renés eneste venner, Theis og Winnie, drømmer også om at finde vejen væk: Theis fifler med at score nogle hurtige, men lyssky, penge. Winnie drømmer om at vinde en sangkonkurrence og blive berømt.

Drengen, der ville være vægtløs blev ved uropførelsen på Aalborg Teater i sæson 16/17 af publikum og anmeldere rost for sin blanding af humor og skarphed i beskrivelsen af, hvor svært det er at være mønsterbryder:

Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme … Forestillingen er en lille hverdagsperle, genkendelig for både unge og voksne – alle os, der engang har ønsket, at vi var noget andet. Vægtløse måske.

Jyllands Posten

 

Drengen der ville være vægtløs er en vidunderlig morsom og barsk historie om nørden, der ønsker sig væk fra sit klaustrofobiske provinshul.

Information

 

 

DRAMATIKER: Thomas Markmann

INSTRUKTION: Geir Sveaass

SCENOGRAFI: Marianne Nilsson

MEDVIRKENDE: Nikolai Jørgensen, Mette Horn, Lars Bom, Mads Reuther, Mette Klakstein Wiberg

Spillested: HJØRRING TEATER, Vendelbohus

Dato: 2018-10-25 19:30 - 22:00

Genre: En skæv og underfundig komedie

Varighed: ca 2 timer

Pris: Løssalg: 300,- Abonnement: 250,- Unge/studerende: 180,-

Bestil billet